skip to Main Content
Kandidat Design

Anna Rundberg

Låt mig vara ditt ankare

 

I mitt projekt har formgett en samling olika hjälpmedel, som är tänkta att fungera som ett ankare.
För att hjälpa till att vara i nuet, en också med avslappning i stunder av stress, oro, och vardagsångest.

Jag har utforskat hur vår känsel och textil taktilitet. Tillsammans med en ritual kan hjälpa till i dessa situationer. Men också ge ett större värde till den inredning vi väljer att ha i våra hem och fungera som en påminnelse att ta en stund för sig själv lite oftare.

Med olika textilier och garnkvaliteter som material, och tuftning som verktyg och en ritual i sig, har jag byggt upp olika taktila ytor. Som sen Resulterade i 4 olika mattmadrasser, ett mantra täcke som tillsammans med en röststyrd ritual och en fysisk manual blir en helhet att användas ihop eller var och en för sig.

Gestaltandet av de olika delarna kommer ifrån en text som pratar om att hitta sitt inre jag skriven av (Jamie Sams, Earth Medecine, 1994) och en vilja att bjuda in till en färgglad, avväpnande alternativvärld. Där det är okej att vara och känna prick som man är och gör, när världen vi lever i ibland kan kännas extremt fyrkantig, monokrom med alldeles för många krav.
Min metod för att skapa ritualen och komma fram till hur de olika delarna används har varit att testa mina idéer tillsammans med 3 olika personer med olika relation till vardags ångest, oro och stress. Vid ett flertal tillfällen och dokumentera deras upplevelser om vad som fungerar och inte och vad som behöver läggas till eller tas bort.
Både konkreta saker och abstrakta känslor. Jag har inspirerats av mindfulness och härvaro, andningsövningar, gympan i tvåan, alla olika yogaklasser under åren, mattor och golv jag legat på som tonåring och ritualens betydelse i stort och smått.

 

Manual_Ritual_Anna_Rundberg_BA_Design

https://annahurricane.myportfolio.com
@ahurricaneart