skip to Main Content
BFA Film

Carmen Jedrzejak

Drömmen

This text is only available in Swedish

Drömmen är en snabb dynamisk kortfilm om att vara ung vuxen. Likt i en dröm få vi ta del av fragmentariska tankar. Under filmens gång utkristalliseras en röd tråd om att få vara med som den du är, utan att dina drömmar gör våld på dig.

Filmen tar dig till en visuell värld likt en street version av Disneyland. Där får du ta del av Carmens tankar, frustration och drömmar i en form av kaxig poesi. Den är intelligent, provokativ och känsloladdad.

Välkommen till Drömmen!

Bio
Carmen Jedrzejak

Född: 1996 i Częstochowa, Polen.

Är poet, manusförfattare och regissör. Hon studerar filmiskt gestaltande på HDK-Valand. Carmen har vunnit flera priser, bland annat för sin film ”Viva flickan” som 2019 tilldelades ABF:s filmstipendium på Frame filmfestival. Även 2020 prisades hon av festivalen för filmen ”Tid” som då blev ”Bästa film tungvikt”.

Lägger upp sina poesifilmer på Instagram under @carmenj_swe.

Carmen Jedrzejak
carmen.jedrzejak@gmail.com

 

Artist Statement
I min konst arbetar jag med frågor som berör mig. Det är ämnen som orättvisor, psykisk ohälsa, olika samhällssystem, kärlek och drömmar. Mitt mål är att genom min konst bygga en bro mellan olika samhällsklasser, etniciteter och/eller människor med en annan sexuell läggning än vad normen indikerar. Barnperspektiv, fattigdom, kriminalitet samt främlingsfientlighet ligger nära mitt hjärtat och blir ofta skildrade i mina poseivideos, filmer samt teaterpjäser.