skip to Main Content
Kandidat Design

Brendan Sugrue

Community

 

En kort animation med ett fokus på vikten av community, idén till filmen uppstod i det vi gått miste om under COVID-19 pandemin. Den hyllar vardagen som skulle kunna ha varit. Filmen skriver inte dig på näsan – utan visar snarare upp en känsla. En känsla av: det glada, stela, slentrianmässiga, och ibland kaotiska som är vardagen. Det är utopiskt på något sätt där vardagliga händelser sätts på en pedistal snarare än att fokusera på ett dramatiskt narrativ med intriger. Det är ett sätt att inge hopp om att den här vanliga, rosa (snarare än gråa) vardagen finns kvar någonstans därute trots denna förbaskade pandemi.

Community för mig är en känsla snarare än en tydlig grupp människor, etablissemang, eller en struktur. Det behöver nödvändigtvis inte bara vara intima möten som en kan uppleva i nära relationer, utan det kan bara vara så enkelt som att befinna sig i en miljö som gör att en känner sig trygg. Det är sammanhang där en delar intresse, mening, men kan också bara vara en fysisk plats. Men självklart kan det även vara mer personligt också. Community är en företeelse som både kan vara allmän eller djup.

Jag utgått ifrån mina egna intressen och vad jag tycker är roligt, arkitektur, antropomorfism, typografi, allitterationer, fabler, humor, påskägg och ett världsbyggande. Denna animation är både en sorts sammanfattning av teman och ideér från mina tidigare arbeten på HDK, samtidigt som att det bara är en sorts introduktion för vad som komma skall.

Den färdiga animationen går att hitta på min instagram inom kort!

@burk.design
burkdesign.myportfolio.com
bfsugrue@gmail.com